ПГД "Иван Вазов"
Професионална гимназия по дървообработване в град Велинград

Национално състезание за стилни мебели и дърворезба 2022 г

            И тази година учениците от ПГД „Иван Вазов“- Велинград продължиха традицията да печелят призовите места на Националното състезание за стилни мебели и дърворезба, организирано от МОН. Домакин бе ПГВАД „ Христо Ботев“-гр. Пловдив.

            Отборът на гимназията ни, Ясен Шаранкин от 11а, Митко Чилев и Николай Ангелов от 10 а клас, под вещото ръководство на директора

инж. Росица Рускова и преподавателите Альоша Кадьов и Валентин Кадьов, ни зарадва с второ място и  сребърни медали в категорията "Дърворезба".

            Експертното жури от представители на бизнеса и Браншовата камара на дървообработващата  и мебелната промишленост оценява по критериите: творчество и артистичност, прецизност и качество на изработката, аранжиране и презентиране. Масата от дънер за ловна хижа и пано за стена за механа бяха представени от Митко Чилев. Десетокласникът обясни, че дънерът е обработван с безвреден воден лак и байц за уеднаквяване на цвета. С помощта на учителите по практика измайсторили върху паното мома с кобилици край чешмата, музиканти и танцьори за Гергьовден на фона на възрожденска къща.

            Пътуването до град Пловдив, обмяната на опит и самата надпревара създадоха неповторима атмосфера и незабравими емоции за всички участници.

ПГД „ Иван Вазов“