ПГД "Иван Вазов"
Професионална гимназия по дървообработване в град Велинград

ПГД "Иван Вазов" в приказния свят на мебелите

За поредна година – от 24.04 до 28.04.2017год., ПГД “ Иван Вазов“ взе участие в организираната от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост / БКДМП/ изложба в Интер Експо Център –град София-

„ Светът на мебелите“, на която учениците и учителите се насладиха на стила, елегантността и модерните технологии, дълбоко преплетени с традиционните занаяти.

Нашите ученици от 10 и 11 клас, заедно с Мирослава Симеонова от БКДМП, посетиха щандовете на големи мебелни фирми, за да се запознаят с новостите в технологията на изработване на мебелни изделия.Впечатлиха се от високото качество на продуктите и атрактивното им представяне пред множеството посетители.

Нашето училище се представи с градинска мебел – „ Кът на мъдростта“ и кухненски шкаф в стил“ Рустик“, които ще придадат уют и топлина на всеки дом и предизвикаха интереса на посещаващите форума.

Вдъхновени от организираното пътешествие в „ света на мебелите “, възпитаниците на нашето училище почерпиха идеи и обмениха опит със свои връстници от Перник и Сливен. За тях, участието в този престижен форум, е поредното доказателство за развитието на дървопреработващата промишленост, за усъвършенстването на новите технологии и прилагането и съчетаването им с традиционните методи.

Ние, учителите, сме горди с нашите възпитаници, които чрез своето творчество продължават да популяризират традиционните български занаяти, участвайки в престижни форуми като „ Светът на мебелите“ в Интер Експо Център, град София!